Belföld

Itt a konyhakoalíció – Együtt Gyurcsány és Lendvai

Konyhában az MSZP két egykori elnöke.

“Ma reggel megint főztünk pár órát. Lendvai Ildikó volt a vendégem. A politikában soha sem kavart, bezzeg a konyhában…! Remekül állt a kezében a főzőkanál:))) ” – írta a Demokratikus Koalíció elnöke Facebook-oldalán.

Korábban a Blikk írta meg, hogy a politika boszorkánykonyhája mellett új területen méreti meg magát Gyurcsány Ferenc, aki szakácskönyvet készül kiadni karácsonyra, amelyben főként saját receptjeit osztaná meg.

„Sokat főzök, családunkban a legtöbbet. A receptek többsége nem hagyományos ételekből áll, hanem kísérlet az új ízek keresésére. A szakácskönyv célja is az, hogy bátorítsam az embereket, ne érjék be a szokásos ízekkel, merészebben főzzenek”- árulta el Gyurcsány a bulvárlapnak.

Arra a kérdésre, hogy az elit ínyencek vagy inkább a kosztpénzt beosztani kényszerülőknek ad-e ötletet, azt mondta, az “ételek többsége könnyen elkészíthető és olcsó lesz”. Többféle új köretet mutat meg, hogy legyen alternatívája a krumplinak és a rizsnek.

Példaként a káposztás túrógombócot említette, amelyet egy családi főzés alkalmával alkotott, amikor nem volt otthon rizs és krumpli. Mint mondta, nagyjából egy túrógombóc receptjét kell elképzelni, fél fej pirított káposztával vegyítve, a cukor mellett borssal ízesítve.

Gyurcsány hozzátette, a könyvben ismert emberek, művészek, politikusok segítik a főzésben. (A Blikk fotóján Kuncze Gábor áll mellette)

Forrás: Facebook/Gyurcsány Ferenc

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik