Belföld

Becsapták a 100 forintért rezsialáírást gyűjtőket

Rezsicsökkentés (rezsicsökkentés)
Rezsicsökkentés (rezsicsökkentés)

Más településeken is fizethetett a Fidesz a rezsicsökkentést támogató aláírások gyűjtéséért az önkénteseknek, de nem fizették ki őket rendesen - derítette ki a hvg.hu.

Hétfőn hozta nyilvánosságra a lap, hogy a Dunakeszin, Fóton, illetve a környező településeken a rezsicsökkentésre szervezett aláírásgyűjtés kifejezetten gyümölcsöző volt a fiataloknak: 100 forintot kaptak aláírásonként.  Így akár napi 8000 forintot is kereshetett egy „önkéntes”, derült ki a hvg.hu birtokába került hangfelvételekből.

Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője aznapi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy arról van szó, hogy egy helyi politikus jutalmat ajánlott a saját fizetéséből fiataloknak az aláírásgyűjtésben való segítségért. Azonban szó sincs arról, hogy a Fidesz központilag fizetett volna – jelentette ki a szóvivő.

Botka Gábor János Dunakeszi fideszes önkormányzati képviselője annyit megerősített, hogy kaptak “jutalmat” az önkéntesek, de csak tőle. “Az aláírásgyűjtőknek a Fidesz központilag pénzt nem ajánlott fel, de helyben a magam részéről, saját jövedelmemből az aktivisták munkáját szerény összeggel jutalmaztam, így szerettem volna anyagilag is megköszönni segítségüket” – írta.

Most újabb hangfelvételek kerültek a laphoz, melyekből kiderül, hogy Veresegyházán is kaptak pénzt az aláírásokért a fiatalok. A lelkes gyűjtőket még át is verték, körülbelül 90 ezer forint jutalom járt volna nekik, de csak tízezret kaptak.

A hvg.hu megkereste a Fidesz sajtóirodáját, akik szerint „ebben nincs semmi rossz, hiszen minden idők legsikeresebb aláírásgyűjtésén vagyunk túl, mindenkinek köszönettel tartozunk, aki önként, szabadidejében segítette, hogy a rezsicsökkentés mögé ennyi ember felsorakozzon”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik