Belföld

Orbánék még a csapból is

Augusztusban a kormány gazdaságpolitikája szerepelt a hírek jó részében.

A kormány gazdaságpolitikájával, az augusztus 20-ai megemlékezésekkel, a természeti katasztrófákkal, a szélsőséges időjárás okozta károkkal foglalkoztak a leggyakrabban a hírek augusztusban – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH). A politikusok médiahasználatáról szóló gyorsjelentés szerint az M1 esti Híradójában a politikára fordított idő 5 százalékában láthattak kormányról szóló híradásokat a nézők, míg a Fidesz további 44 százaléknyi időt kapott. A KDNP aránya csaknem 8 százalék, az MSZP-é 17 százalék, a Jobbiké 5, az LMP-é 3, a DK-é 4 százalék, míg az Együtt-PM-nek több mint 9 százaléknyi szereplési idő jutott.

Az adatok az RTL Klub esti Híradójában több mint 17 százalékos kormányzati szereplést mutatnak, míg a Fidesz aránya ott 34 százalékos volt a múlt hónapban. A KDNP-re több mint 12 százalék, az MSZP-re 17, a Jobbikra 2,5, az LMP-re kevesebb mint 2 százalék, a DK-ra 2,5, az Együtt-PM-re pedig több mint 12 százalék idő jutott. A TV2 Tények című műsorában mintegy 7 százalékban láthattak a kormány munkájáról szóló híreket a nézők, és mintegy 56 százalékban a Fidesz szerepelt. A KDNP több mint 6 százalékban jelent meg, az MSZP 16 százalékban, a Jobbik 2, az LMP 1,4, a DK szűk 3, az Együtt-PM pedig kevesebb mint 9 százalékban.

A Fideszből Orbán Viktor miniszterelnök-pártelnök szerepelt a legtöbbet – 120 alkalommal -, őt követte Varga Mihály, Zsigó Róbert, Balog Zoltán és Rogán Antal. A KDNP-ből Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár 67 alkalommal szerepelt a hírekben augusztusban, de sokat szerepelt Rétvári Bence, Bús Balázs, Soltész Miklós és Semjén Zsolt is.  Az MSZP legtöbbet szerepeltetett politikusa Mesterházy Attila pártelnök volt (102 alkalom), aki összesen mintegy 23 percnyit beszélt a hírekben, vagyis kétszer olyan hosszan, mint Orbán Viktor miniszterelnök. Őt követte a szocialisták sorrendjében Török Zsolt, Józsa István, Szanyi Tibor és Burány Sándor.

Vona Gábor Jobbik-elnök 21 hírben jelent meg, ugyanilyen számban szerepelt Volner János, többször jelent meg továbbá Szávay István, Szilágyi György és Mirkóczki Ádám. Az LMP sorrendje: Schiffer András (36 alkalom), Szél Bernadett, Mile Lajos, Csárdi Antal és Osztolykán Ágnes, míg a DK-é: Gyurcsány Ferenc (72 alkalom), Molnár Csaba, Varju László, Bauer Tamás és Vadai Ágnes. Bajnai Gordon (Együtt-PM) 112 alkalommal került be a hírekbe, de a szövetségből sokat szerepelt még Karácsony Gergely, Scheiring Gábor, Szigetvári Viktor és Juhász Péter is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik