Belföld

Hódmezővásárhelyen készül a világ legnagyobb RC autója

mammuth(960x640).jpg (mammuth, car, rc)
mammuth(960x640).jpg (mammuth, car, rc)

Négy fiatal üzleti lehetőséget is lát az általuk megalkotott 80 kilós távirányítású autóban.

Kiss Attila,és Csaba, Molnár Csaba, valamint Ferenczy Gábor, azaz a Mammuth Works nem kevesebbre, mint a világ legnagyobb távirányítású autójának gyártására adták a fejüket.

A Kiss testvérek gyermekkori álma valósult meg, amikor megépítették a Trophy Truck elődjét, pedig már felnőttként kezdtek RC – radio controlled – autókkal foglakozni. A bolti autókat kicsinek, könnyűnek találták ezért egy saját modell építésébe fogtak. Abban egy kétütemű gyermekquad motor kapott helyett.

Az első jármű megjárta az nemzetközi szakirodalmat, internetet és fórumokat. A sok visszajelzés után döntöttek úgy, még komolyabb projektbe kezdenek. A tisztán saját erőből épült modell egy 125 köbcentis quad motort rejt, egy eredeti autónak az egyharmada, technikailag szakasztott mása, ülések nélkül persze.

A csapat egy fejlett fedélzeti komputert is szerelt a járműbe. A kocsi terepen is úgy viselkedik mint igazi társai, és egészen különleges élményt nyújt az irányítása.

A kezdeti médiavisszhang után a srácok többet vártak, de tervüket nem adják fel. További modelleket terveznek, és szeretnének befektetőt találni a sorozatgyártáshoz. Az első modellt három felszereltséggel akarják piacra dobni 5500 és 15.000 dollár közötti áron.

A kocsiról igen meggyőző videót is készítettek, amit hamarosan folytatnak, valamint a marketing alapjait is lefektették. Célközönségük lehet a világon minden olyan felnőtt, aki egy “nagy gyerek”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik