Belföld

Siker: több tonna hulladékot gyűjtöttek

146 tonna papírt, 20 tonna elektronikai hulladékot és négy tonna kupakot gyűjtöttek össze az akcióban résztvevő intézmények.

Nagyon sikeresnek bizonyult a kezdeményezés, a papírgyűjtésben 48, az elektronikai gyűjtésben 17, a kupakgyűjtésben pedig 16 intézmény vett részt, amelyek 146 tonna papírt, 20 tonna elektronikai hulladékot és négy tonna kupakot gyűjtöttek össze.

A papírgyűjtés győztese a győrújbaráti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat lett 18980 kilogrammal, míg a győri Arany János Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 18870 kilogrammot gyűjtött össze. Az elektronikai berendezések gyűjtésében a marcaltői Kmety György Evangélikus Általános Iskola és Óvoda járt az élen 2740 kilogrammal, míg a vaszari Ihász Gábor Általános Iskola 2360 kilogrammal mérlegelt.

A kupakgyűjtésben a győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola jeleskedett, 1158 kilogrammot gyűjtöttek össze, míg a győri Torda István Óvoda Sugár utcai Tagóvodája 245 kilogrammal lett a második. A papírgyűjtésben, illetve elektronikai berendezések gyűjtésében együttesen részt vett óvodák közül a takácsi Bóbita Napköziotthonos Óvodát és a győri Tárogató Óvoda Móra Ferenc Tagóvodát jutalmazták. A nyeremények között könyvutalvány, osztálykirándulásra busz biztosítása, Mobilis látogatás és állatkerti belépőjegyek szerepeltek. Az Alcufer kft. különdíjban részesítette az Arany János Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolát, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Pedagógiai Szakszolgálatot, akik egy napos horgászatot nyertek, illetve a bőnyi Szent István Király Általános Iskolát, amelynek diákjai a már említett fehérvárcsurgói üzembe látogathatnak el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik