Belföld

Hazugságcsapda gyűrűjében

romagyilkosságok, Cs István negyedrendű vádlott (Cs. István negyedrendű vádlott)
romagyilkosságok, Cs István negyedrendű vádlott (Cs. István negyedrendű vádlott)

Nemcsak az a letagadott tény bizonyult igaznak, hogy Csontos Istvánt, a negyedrendű vádlottat a 2000-es években beszervezte a katonai elhárítás, hanem az is, hogy erről a tartótisztje „felsőbb utasításra” hazudott a parlamenti vizsgálóknak és a bíróságnak – írja Széky János az ÉS-ben.

A romagyilkosok pere körül számos cirkusz volt, de talán ez a körülmény a legaggasztóbb, a legveszélyesebb. A háttérben, úgy tűnik máig, sötét erők dolgoznak… „Ezt minimum hamis tanúzásnak hívják” – teszi hozzá Széky az elhallgatást kommentálva!

„Az egyre újabb részleteket közzé tévő Magyar Nemzet arról tudósított, hogy a minisztériumtól véleményezésre átküldött iratot a katonai ügyészségen nem is iktatták, nyilvántartásban nem szerepel. Egy másik információmorzsa arról szól, hogy Csontos titkos kapcsolati mivoltában 2007-ben (amikortájt pénzjutalmat is kapott) a tartótisztjének a majdani másodrendű vádlottról, Kiss Istvánról is beszélt a „2006-os zavargásokkal összefüggésben”. Vajon mi köze volt a katonai elhárításnak a civil Kiss István viselt dolgaihoz? Minden béljóslás nélkül megállapítható annyi, hogy a KBH olyan kapcsolatban állt – még a részben az FBI-nak köszönhető felderítés előtt – egy rasszista sorozatgyilkosság társtettesével, amit minden létező alkotmányos szerv előtt hazug módon letagadott…”

A minden létező alkotmányos szerv egyike a kormány, ez tehát cáfolja, hogy valamiképpen a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányig vezetnek a bűncselekmények szálai. A politikai felelősséget viszont nem cáfolja, csak ez a felelősség Széky nem abban áll, hogy tudniuk kellett volna, mi folyik az elvben nekik alárendelt titkosszolgálatoknál, jelesül a KBH-nál.

„A merő, gyilkos rasszista elvetemültségen túl is volt „politikai” hátsó szándékuk a romagyilkosoknak: a 2009. áprilisi tiszalöki gyilkossághoz – a vádirat szerint – pontosan azért választottak ki rendezett életvitelű célpontot, „hogy a támadás olyan felháborodást váltson ki a roma népesség egy részében, ami erőszakos cselekedetekre sarkallja őket, ezzel egyszersmind a lakosság többségét ráébresszék a helyzet súlyosságára”, beinduljon az erőszakspirál.

Ez az, ami a KBH-t a gyilkosságok idején nem érdekelte.”

Vagy ki tudja, kinek akartak a kezére játszani?

(A teljes cikk az ÉS-ben olvasható!)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik