Belföld

Ezrek a szegedi ÁGOTA családi napon

A közösségépítés erejét méltatták az Ágota alapítvány idei szombati családi napján a szegedi Zápor tónál.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztérium szociális és családügyért felelős államtitkára, B. Nagy László kormánybiztos és Kothencz János, az ÁGOTA Alapítvány elnöke nyitotta meg szombat délelőtt az ÁGOTA Alapítvány idei közösségi és családi rendezvényét. A meghívottak közt halmozottan hátrányos családok és gyermekeik, megváltozott munkaképességű fiatalok, állami gondoskodásban élők és nagycsaládosok generációi szerepeltek.

A rossz idő ellenére ezrek gyűltek össze a Zápor tónál szombat délelőtt, zömmel tarjániak, felsővárosiak. Kothencz János elmondta, hogy rendezvény célja a lakótelepeken gyakran megtalálható közöny felszámolása, egymás megismerése, az előítéletek enyhítése és egymás elfogadásának elősegítése.  Az ÁGOTA Alapítvány elnöke külön köszöntötte a kerekes székes Gördülő Tánccsoportot, annak bemutatóját és a gyerekeket. Azt mondta, a nappal próbálnak minden problémával küszködő családnak felejthetetlen élményt nyújtani.

A rendezvényen ezer adag paprikás krumplival másfél ezer ingyenes vattacukorral várták a rászorulókat illetve a gyerekeket. A kicsiket ugrálóvár, számos más játszóhely és arcfestés, kézműves foglalkozás is szórakoztatja egész nap. A családok az ingyenes ruhabörzén egész nap mintegy két tonna ruhanemű között válogathatnak. Ezen kívül a gyerekek ingyenes játékokat is hazavihetnek. Délután a nap sztárvendége az Irígy Hónalmirígy együttes szórakoztatja a résztvevőket.

Soltész Miklós megnyitó beszédében méltatta az ÁGOTA Alapítvány közösségépítő erejét. Azt mondta: ez szinte egyedülálló az országban. Az államtitkár szerint az alapítvány sikerének záloga, hogy nyit a családok a közösségek felé. Soltész Miklós azt is elárulta, a családi naphoz kapcsolódóan egy megbeszélést is tartanak, amely arról szól, hogyan tudnák még jobban segíteni az elesetteket és a különböző hátrányokkal küzdő családokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik