Belföld

Elítéltek is szedték a szemetet Szegeden

Eliteltek-szedik-a-szemetet-Szegeden(960x640).jpg (Elítéltek szedik a szemetet Szegeden)
Eliteltek-szedik-a-szemetet-Szegeden(960x640).jpg (Elítéltek szedik a szemetet Szegeden)

„TeSzedd" címmel országos szemétgyűjtést szervezett szeptember 14-re a Vidékfejlesztési minisztérium, amelyhez csatlakoztak a Szegedi Fegyház és Börtön dolgozói és az elítéltek.

Szeged város peremkerületeiben két különböző helyen szedték össze a szemetet. Az intézet minden olyan megmozdulást támogat, amely a város tisztaságát, rendbetételét segíti – mondta Tikász Sándor bv. ezredes, a Csillagbörtön parancsnoka.

A Szegedi Fegyház és Börtönben büntetésüket töltő fogvatartottaknak ritkán adódik alkalma jóvátételi programokhoz csatlakozni, közülük azok az önkéntes jelentkezők vehettek részt az akcióban, akik megfelelnek a külső munkáltatás egészségügyi és biztonsági feltételeinek. A rendezvény napján húsz fogvatartott tisztította meg Szegeden a Gyálaréti Holt-Tisza fehérparti átjáróját, 320 zsák szemetet gyűjtöttek az intézet börtönőreinek kíséretével.

A Szegedi Fegyház és Börtön dolgozói szintén részt vállalnak az „Önkéntesek a tiszta Magyarországért akcióban”, a  Baktó városrészben, a Bika-tó környékén tizenöten tették szebbé a környezetet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik