Belföld

Schmuck Andor a pápától kért segítséget

Annak érdekében fordult a katolikus egyházfőhöz, hogy a kormány ne vezesse be a szociális temetést.

Kapcsolódó cikkek

Schmuck a pápa küszöbéig jutott: a vatikáni San Carlo Palotában adta át levelét, amelyben Ferenc pápa támogatását kéri a szociális temetésre vonatkozó törvény módosítása érdekében.

Elég komolyan vette a projektet, arról például, ahogy besétál a kapun, még videót is készítettett. A 14 másodperces Nagy Vatikáni Bevonulást itt lehet megnézni.

Schmuck Andor kérdésünkre, hogy miért épp a katolikus egyházfőt kereste meg az ügyben, azt felelte: mivel Ferenc pápa minden megnyilvánulása a szegények védelméről szól, így ő az, aki hitelesen el tudná mondani, hogy gondolkozzanak el az ügyön.

Lesz közlemény vajon?

Felvetésünkre, hogy mire számít, arra például, hogy a pápa kiad majd egy közleményt, vagy, hogy egyik beszédébe becsempészi majd a magyar szociális temetést, Schmuck kitérő választ adott. Mint mondta, butaság lenne, ha Őszentsége helyett gondolkodna. Ferenc pápa megtalálja majd a módját, hogy teret és hangot adjon az ügynek.

A politikus egyébként személyes találkozót is kért a katolikus egyház fejétől, választ egyelőre nem kapott. A pápa nem reagált eddig a szociális temetéssel kapcsolatos levélre sem. Amint megteszi, közölni fogjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik