Belföld

Pert nyert egy devizahiteles a K&H-val szemben Szegeden

Szegedi Ítélőtábla (Szegedi Ítélőtábla)
Szegedi Ítélőtábla (Szegedi Ítélőtábla)

Egy szegedi devizahiteles 30 millió forintos kölcsöne után csaknem 75 milliót követel vissza a bank. A Szegedi Törvényszék szerint a K&H szerződése törvénysértő – értesült a Szeged24.

„30 millió forint svájcifrank-alapú „mérgezett” hitelt vettünk föl még 2004-ben a K&H-tól. A 165 ezer forintos kezdeti törlesztőrészletek 380 ezer forintra nőttek meg. 15 millió forintot törlesztettünk, majd tavaly májusban bírósághoz fordultunk” – nyilatkozta Tiszai Tímea, aki hozzátette: a bank jelenleg 59 millió forint tőketörlesztést követel tőlük.

„Az eljárást igazságtalannak és jogtalannak tartjuk, ezért is tereltük az ügyet jogi útra” – tette hozzá a károsult ügyfél. A Szegedi Törvényszék elsőfokú ítéletében elmarasztalta a bankot, az ítéletet Tiszai Tímea föltölti a Facebook-oldalára.

„Ha az ítélet jogerős lesz, a feleknek el kell számolni egymással” – mondta a Szeged24-nek.

A Szegedi Törvényszék a tavasszal egyoldalú kamatmódosítás miatt érvénytelenítette az OTP Jelzálogbank Zrt. és egy domaszéki házaspár között létrejött szerződés egyik pontját. Mint arról a Szeged24 korábban beszámolt, a felperes 2005 májusában 11,45 millió forint svájcifrank-alapú, 240 hónapos futamidejű jelzáloghitelt vett föl az OTP-től egy domaszéki építkezéshez. A változó kamatozású hitel kezdeti ügyleti kamata 2,49 százalék volt, ennek mértékét a bank azonban egyoldalúan csaknem 6 százalékig emelte. A bank 2006 januárja és 2011 januárja között összesen tizenkétszer módosított a hitel kamatán, tizenegy esetben fölfelé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik