Belföld

Októbertől útfelújítás, csak nem tudni, hogy hol

A Csongrád megyei útbiztos a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz irányította hírportálunkat, holott más megyék útbiztosai egy napilapnak már nyilatkoztak a hatáskörükhöz tartozó várható felújításokról.

Bohács: Majd a minisztérium tájékoztat

Pontos adatokkal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sem szolgált, mindösszesen azt tudtuk meg, hogy két héten belül készül el a végleges projektlista, akkor tudják megmondani megyei lebontásban is, hogy mely utak felújítását kezdhetik meg a megyében, októberben. Egyelőre az biztos, hogy 33 milliárd forint biztosan rendelkezésre fog állni erre a célra. Ez – a sajtóosztály tájékoztatása szerint – valamivel kevesebb, mint 800 kilométer út felújítására elegendő. Szeptember végére készül el a pontos lista.

Közútkezelő javasol, a helyi sajátosságok alapján az útbiztos dönt

A Magyar Nemzetnek más megyékben dolgozó útbiztosok elmondták, hogy a közútkezelő szakemberei összeállítottak egy listát, majd az útbiztos dolga, hogy helyi igényekről polgármesterekkel egyeztessen. Erről szerettük volna Bohács Zsoltot kérdezni, egyelőre eredménytelenül. Annyit a NFM sajtóosztályáról megtudtunk, hogy főként olyan javításokat terveznek, melyek nem engedélykötelesek. Valószínűleg a magasabb rendű utak felújítása többe kerül, ezért ahol ilyen utak várnak javításra, ott kevesebb kilométer utat tudnak felújítani. Ha kisebbeket kell jobban járhatóvá tenni, ez esetben több utat javíthatnak. Végleges lista szeptember végére várható, a felújításokat jövő tavaszig elvégzik, ami 4-5 évre megoldást jelenthet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik