Belföld

Így mentené meg a Jobbik a Dunaferrt

dunaferr(960x640)(2).jpg (dunaferr)
dunaferr(960x640)(2).jpg (dunaferr)

Egy munkacsoport különböző megoldási javaslatokat fog kidolgozni, amelyeket 1-2 héten belül bemutatnak

A Jobbik megalakította azt a munkacsoportot, amely az ISD Dunaferr Zrt. jelenlegi krízisére megoldási javaslatcsomagot fog kidolgozni jelentették be a párt politikusai pénteken, Dunaújvárosban.

Pintér Tamás önkormányzati képviselő elmondta, hogy a munkacsoport tagjai megbeszélést folytattak a cégcsoport helyzetét jól ismerő szakemberekkel a városban. A munkacsoport különböző megoldási javaslatokat fog kidolgozni, amelyeket 1-2 héten belül bemutatnak – tette hozzá.

Bertha Szilvia, a párt országgyűlési képviselője közölte: gazdasági és munkahely-teremtési szempontból is átfogó megoldást keresnek. Szerinte a kormány nem gondolja komolyan a társaság felvásárlását, egyre kisebb jelentőséget tulajdonítanak a problémának, hiszen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter helyett Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár tárgyal a Dunaferr menedzsmentjével.

Úgy vélte, hogy a kormánypártok a választások miatt időhúzásra játszanak, miközben jövőképet kellene mutatni a dolgozóknak.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese hangsúlyozta, hogy nemcsak Dunaújváros, hanem egész Magyarország szempontjából stratégiai fontosságúnak tartják a Dunaferrt és a magyar acélgyártást. Jelezte, hogy a Jobbik fejlesztéspárti elképzeléseken dolgozik és komolyan gondolják, hogy az acéltermékek jelenlegi feldolgozottsági szintjének emelésével előre lehet menekülni és stabilizálni lehet a cég gazdálkodását.

Felszólította a kormányt, hogy tétlenségével ne súlyosbítsa tovább a helyzetet, hanem nyújtson segítő kezet a társaságnak, csakúgy, mint az Audinak vagy a Mercedesnek, amelyek munkahelyteremtő támogatásként, munkavállalónként milliós nagyságrendű támogatásokat kapnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik