Belföld

Orbánt saját szavaival fenyegetik

A mondatok visszaütnek. A Haza Nem Eladó Mozgalom vezetője önmagával szembesítette a kormányfőt.

„Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Engedje meg, hogy emlékeztessem saját szavaira….
” …azokat terheli a felelősség, akik nem voltak hajlandóak a békés szándékúakkal tárgyalni…elismerni azokat és működni hagyni…a felelősség őket terheli…hát elzárkóznak a párbeszédtől, lehetetlenné teszik azt, hogy azokat az indulatokat, amik fölgyülemlettek ebben a társadalomban normális civil polgár módjára szerveződve levezessük…hát ezt teszik lehetetlenné…” Orbán Viktor, 1988

Október 23-án egymásnak fogunk feszülni Viktor, ha addigra nem jön meg a józan ész és nem ülünk le tárgyalni.

Tisztelettel, Kásler Árpád”

Ezt írta saját honlapján a Haza Nem Eladó Mozgalom vezetője, aki korábban egyik szervezője volt annak az ülődemonstrációnak, amely több órán át akadályozta a közlekedést a budapesti Astoriánál. A rendőrök közérdekű üzem működésének megzavarásának gyanújával három embert állítottak elő, köztük őt is.

Kásler Árpád később csatlakozott ahhoz a több mint száz devizakárosulthoz, akik demonstráltak a kormányfő budai házánál, a végrehajtások és a kilakoltatások azonnali leállítását követelve. A demonstrálók nagy száma miatt az utcát mindkét irányból lezárták a forgalom elől. A kormányfő házát rendőrök védik.

Az ATV szerdán közzétett egy rejtett kamerás felvételt, amelyen a kormányfő felesége beszélgetett a tiltakozókkal. „Ez egy borzasztó nehéz dolog. A fél bankvilág a Viktornak a torkát akarja elvágni, mert a devizahiteleseken megpróbál lépésről lépésre segíteni. De ez egy ilyen munka, az övé” – mondta egyik beszélgetőpartnerének Lévai Anikó, aki ezután az otthoni növénytermesztésről és a közmunkáról társalgott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik