Belföld

Lefotózták Papcsák luxusvécéjét

Márkás csaptelepek, fa mosdópult, edzett üveg zuhanyfülke – így fest a zuglói polgármester 1,3 millió forint közpénzből épült mosdója.

Az elegáns szállodákhoz mérhető mellékhelyiségről a Blikk közölt fotókat. A lap azt írja, hogy az év elején elkészült mosdót eddig senki sem láthatta belülről, kivéve Papcsák Ferencet, a jegyzőt és legszűkebb környezetüket. Pedig van a folyosóra nyíló ajtaja, azonban ezt kulcsra zárják, és kitettek mellé egy táblát is „Nem bejárat!” felirattal.

“A dolgozók mosdója nagyjából öt méterre van a polgármester ajtajától, és ez eddig Papcsák minden elődjének megfelelt” – mondta el az ügy kapcsán Várnai László zuglói LMP-s képviselő a Blikknek, hozzátéve, hogy a luxusvécé építésének kérdését annak idején „hozzácsapták” a folyosó felújításához a testületi ülésen, végül is így szavazták meg a helyi önkormányzati képviselők.

A zuglói önkormányzat cáfolta, hogy a 3,8 négyzetméteres fürdőhelyiséget, amely „közvetlen ajtóval rendelkezik a folyosóról, a jegyző és a polgármester szobájáról csak Papcsák Ferenc veheti igénybe.

A vécéfotózásra korábban is voltak például, az Index a nyáron Farkasházy Tivadar szárszói mosdóját fényképezte le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik