Belföld

Ki fizeti a révészt Tápén?

Új pályázatot írhat ki a szegedi önkormányzat a tápéi komp működtetésére, ha a jövő heti közgyűlés ezt megszavazza. Vész esetére készenlétben állnak a buszok. Közben a révész pénzhez is jutott.

Vegye kezelésbe az állam

400 embert érintene a tápéi komp leállása, nekik nem alternatíva az autópálya, rengeteg pénzükbe kerülne az iskolába járás és bevásárlás. Juhász Gyula, a Városüzemeltetési Bizottság elnöke azt sem tartaná ördögtől valónak, ha visszavenné az állam az üzemeltetést, hiszen egy négyszámjegyű útról van szó, melynek része a komp. Ha a komp megszűnik, az út is megszűnik, amelynek fenntartása a Közútkezelő Kht feladata

Pénz álla Komphoz?

Miközben áll a balhé az önkormányzat és a kompot üzemeltető cég között, ez utóbbi határozatot kapott kézhez arról, hogy 3,4 millió forintot nyert pályázaton a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól. A pénz mellé, melyet működésre költhet el a „révész”, önrészt kellene még letenni, 680 ezer forintot vár Jaksa Sándor ügyvezető az önkormányzattól. A korábban követelt támogatás összegénél ez már jóval kevesebb, kérdés, hogy ezt az összeget hajlandó-e kifizetni az önkormányzat. Mindenesetre Bence, a komp még jár, Jaksa pedig aláírásokat gyűjt, amelyeket a jövő heti közgyűlésen szeretne a polgármesternek és a képviselőknek bemutatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik