Belföld

Kapuvári buszbaleset: egyetlen kosaras tud edzeni

A hétvégén balesetet szenvedett csapat tagjai közül csak Dannielle Diamant nem sérült meg, Tullner Evelin gyógyulása tarthat a legtovább.

A magyar bajnokságban és az Euroligában indul a HAT-AGRO UNI Győr, a Közép-európai Ligában viszont nem – hangzott el az egyesület és a kosárlabda-szövetség vezetőinek szerdai, győri megbeszélése után tartott sajtótájékoztatón.

Fűzy András klubelnök elmondta: azért lépnek vissza a Közép-európai Ligában való részvételtől, mert a hétvégén történt baleset miatt nincsenek a játékosok az induláshoz megfelelő fizikai és lelki állapotban.

A többség hamarosan újra edz

A csapat egyetlen ép és egészséges tagja az amerikai Dannielle Diamant, aki nem ült a buszon a baleset idején. Ő szerdán már elkezdte az edzést.

A játékosok állapotáról szólva elmondta, a szerb Natasa Kovacevicre, aki sérülései miatt amputáción esett át, nem számíthatnak, a leghosszabb, körülbelül egyéves felépülési időt Tullner Evelinnek jósolják. A szezon végére tervezett visszavonulását már korábban bejelentő Kovács Krisztina, akinek legalább három hónapot kell lábadoznia, már jelezte, nem kíván visszatérni az együttesbe.

A többiek zömével két héten belül elkezdik a felkészülést, így az Euroliga november 7-i rajtjára – azaz a címvédő Jekatyerinburg fogadására – készen állnak majd. Junior csapatukból felhozzák felnőtt együttesükbe Török Barbarát, mellette még kell igazolniuk egy-egy játékost.

Jótékonysági meccs

Fűzy András szólt arról is: jövő hétvégén emléktornát rendeznek, amelyen pályára lép a PINKK Pécsi 424, az Uniqua-Euroleasing Sopron és a Szpartak Moszkva együttese; a torna bevételét a hétvégi balesetben elhunyt Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző családjának megsegítésére ajánlják fel.

Szombaton a győri csapatot egy soproni mérkőzésre szállító autóbusz Kapuvárnál összeütközött egy személyautóval. Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen meghalt, Fűzy Ákos vezetőedző pedig a győri kórházban hunyt el. Natasa Kovacevicnek, a csapat szerb játékosának amputálni kellett a lábfejét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik