Belföld

Megmutatja igazi arcát az ősz

ősz (ősz)
ősz (ősz)

Csapadékos, szeles időjárásra, hűvős időre számíthatunk a héten.

Kedden a nap nagy részében változóan felhős idő várható, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, legfeljebb néhol lehet zápor. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. Estétől a Dunántúlon ismét megnövekszik a felhőzet, és nyugaton eső, zápor, zivatar is valószínű. A zivatarokat erős széllökés kísérheti. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 26 fok között alakul. Késő estére 14, 19 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán ismét többfelé számíthatunk esőre, záporra, főként keleten – délkeleten zivatarok kialakulására. A Dunántúlon többfelé élénk, helyenként erős lehet az északnyugati szél. Az enyhe hajnalt követően délután nyugaton hűvösebb, keleten melegebb időre van kilátás.

Csütörtökön is folytatódik a csapadékra hajló időjárás, főként keleten, délkeleten akár hevesebb zivatarok is lehetnek. Nyugaton lesz hűvösebb, keleten melegebb az idő.

Pénteken még több helyen folytatódhat a csapadékos időjárás esővel, záporokkal, majd hét végére szárazabb levegő érkezhet fölénk, így akkor már több-kevesebb időre kisüthet a Nap. Gyakran lesz élénk, helyenként erős a szél, kissé hűvös időre van kilátás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik