Belföld

Báboznak a Parlamentben

Marionett figurát emelt a magasba egy PM-es.

Marionettfigurát mutatott fel hétfő kora délutáni sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely. A Párbeszéd Magyarországért politikusa ezzel a gesztussal kívánta figyelmeztetni Karas Mónikát – akit a t. Ház ma valószínűleg megválaszt a Médiahatóság elnökének -, hogy új posztján „nem az a dolga, hogy bábuként kiszolgáljon politikai és gazdasági érdekeket”.

Vélhetően maga Karácsony sem hisz az akció sikerében (már amennyiben Karancs Mónika „jobb belátásra térítése” a cél, s nem apró médiahullám keltése), hiszen a jelzett sajttájon kifejtette a PM-es képviselő: úgy véli, az elnök nem a sajtó sokszínűségét szem előtt tartva, hanem a Fidesz politikai, valamint Simicska Lajos gazdasági érdekei szerint cselekszik majd.

Karácsony felidézte, hogy Karas Mónika korábban „Csurka Istvánhoz közeli lapnál, valamint Simicska Lajos médiabirodalmában” tevékenykedett.

“Nem a Holdon éltünk az elmúlt három évben, ez egy bohózat, nem tudjuk komolyan venni” – ezzel indokolta a politikus, hogy nem “nemmel” szavaznak a kinevezésre, hanem tartózkodnak a parlamenti procedúrán.

Újságírói kérdésre Karácsony Gergely arról is szólt, hogy ha az MSZP (akivel az Együtt-PM a minap kötött választási megállapodást) megegyezik a DK-val, hajlandóak támogatni akár gyurcsányista képviselőjelölteket is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik