Belföld

Pintér törvényben kér hóágyúkat

Hoagyu(960x640).jpg (hóágyú, sípálya, )
Hoagyu(960x640).jpg (hóágyú, sípálya, )

Sípályát, hóágyúrendszert, nyári bobot és downhill kerékpárpályát is tervez a kormány a Normafára.

A Pintér Sándor belügyminiszter által beterjesztett törvényjavaslat szerint a Normafánál „a történelmi sportterület hagyományaira épülő”, elsősorban a síelés népszerűsítésén alapuló sportközpontot hoznának létre.

A Normafa Parkban a felvonókkal, hóágyúval ellátott sí- és szánkópályák mellett, kerékpárutak, játszóterek, erdei tornapályák és egy 800 négyzetméteres engesztelő kápolna is épülhet.

A törvényjavaslat indoklása szerint „A fővárosi polgárok részéről felmerült az igény, hogy a Normafán és környékén 1895 óta különböző színvonalon jelen lévő sísport visszanyerje egykori kiemelt szerepét, és egészséges környezetben megteremtődjenek a biztonságos szabadtéri sportolási feltételei.

A jogszabálytervezet a Normafa vagyonkezelőjének a XII. kerületi önkormányzatot teszi meg.

Pokorni Zoltán, a kerület polgármestere korábban az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy a tervek szerint a libegőt és a fogeskerekű vonalát is meghosszabbítanák, így az autósok a Normafa lejtőjének alján, a Harangvölgynél parkolhatnának. A meghosszabbított fogassal pedig negyedóra alatt el lehetne érni a Széll Kálmán térről a Normafát.

A beruházás mintegy 5 milliárd forintba kerülne, a fogaskerekű meghosszabbítása pedig egy külön projektben valósulna meg, 15-20 milliárd forintból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik