Belföld

Az utolsó szó jogán

Hunvald-per (Hunvald-per)
Hunvald-per (Hunvald-per)

Magyarázkodhatnak még egyszer a bíróság előtt a Hunvald-per vádlottjai a pénteki tárgyaláson. Ha szólni kívánnak, lesz módjuk, de nem kötelező.

Nincs izgalom

Reggeltől délutánig folyt a Hunvald-per másodfokú tárgyalása a Szegedi Ítélő Táblán, csütörtökön. Az ügyésznő fejtette ki a vád álláspontját, majd a védők perbeszédei következtek, délutánra fáradtak a résztvevők, még Bárándy György és néhány társa is szunyókált egy kicsit. A 12 vádlott közül hárman még délelőtt kérték felmentésüket a részvétel alól, s tovább is álltak. Fordulatokra nem számított senki.

Újrázás

Újra lefolytathatják ez eljárást, ezt már korábban is több sajtóban megjelent írás felvetette. Most,- ahogy délelőtti tárgyalásról beszámoltunk – az ügyész, a védők is többségükben az eljárás újbóli lefolytatását indítványozták, holott 50 tárgyalási napon keresztül folyt a per.

Erkölcs és jog távol egymástól

A védők tették a dolgukat, védték, ami védhető. Polgármesteri keret volt, van és lesz is – mondta a tizennyolcadrendű vádlott védője, utalva arra, hogy védence a vád szerint lakást kapott abból a bizonyos polgármesteri keretből. Az ügyvéd szerint azt nem tudhatta védence, hogy jogszerűen-e vagy sem kapta a lakást, de a helyi rendelet szabályozta ennek a bizonyos keretnek a felhasználását. Most is van polgármesteri keret, csak most mások kapnak lakást- tette hozzá Bartos Gábor ügyvédje. Sőt, még haszna is volt az Erzsébetvárosi Önkormányzatnak, hiszen lepukkant bérletekről volt szó, amelyek felújítására az önkormányzatnak nem lett volna pénze. A vádlottak többsége vesztegetés, hűtlen kezelés, okirat hamisítás miatt került a vádlottak padjára.

Ítélet?

A védők csütörtöki perbeszédére pénteken Scherné Bagi Edit ügyésznő reagál, majd a vádlottak szólhatnak az utolsó szó jogán. Ítéletet az októberre kitűzött első tárgyalási napon hirdethetnek, illetve dönthetnek arról, hogy az eljárást elölről kezdeik.

Szlavkovits Rita

Ajánlott videó

Olvasói sztorik