Belföld

Tömegkarambol: újabb sérültek térhettek haza

tomegbaleset-az-m5-oson(960x640)(2).jpg (tömegbaleset, m5-ös, )
tomegbaleset-az-m5-oson(960x640)(2).jpg (tömegbaleset, m5-ös, )

Az M5-ös autópályán múlt pénteken történt tömegbaleset több sérültjét még mindig intenzív osztályon ápolják három fővárosi és a kecskeméti kórházban, ám egyre többen térhetnek haza.

Péntek hajnalban egy bolgár sofőr kamionjával belerohant egy kocsisorba az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 26-os kilométernél, Ócsa és Gyál között. Az ütközés akkora erejű volt, hogy három személyszállító kisbusz és hat személygépkocsi tört össze, némelyik a felismerhetetlenségig.

A balesetben hárman meghaltak, mindhárom halálos áldozat román állampolgár. A mentőszolgálat munkatársai harminc sérültet láttak el, illetve szállítottak kórházba. Péntek éjjel a román légierő gépével a tömegbaleset sérültjei közül 11 román állampolgárt hazaszállítottak.

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórházban három beteg van még intenzív osztályon. Az egyik sérült néhány nap múlva szállítható állapotban lesz, egy külföldi állampolgár pedig szállítható állapotban fekszik a kórházban. Egy magyar állampolgár már hétfőn hazamehet, egy török-német állampolgárt pedig már a hét végén hazaszállítottak.
A Péterfy Sándor utcai Baleseti Központból két magyar gyermek már hazamehetett. A két intenzíven ápolt román gyermek közül egy kislány már kikerült az intenzív osztályról, őt már – szigorú orvosi felügyelet mellett – ezen a héten hazaszállíthatják. A másik gyermek még intenzív ellátást kap.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában (korábbi honvédkórház) fekvő két, román állampolgárságú sérült egyikére a héten újabb gerincstabilizáló műtét vár. A másik sérült szubintenzíven van, azonban szigorú orvosi felügyelet mellett szállítható.

A Kecskeméten ápolt román állampolgár állapota továbbra is stabil.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik