Belföld

Határon átnyúló, uniós bringás roadshow

A szeptemberben Szegedről induló uniós program célja többek közt, hogy biciklizésen keresztül közelebb hozza egymáshoz a magyarokat és a szerbeket.

Az Európai Unió támogatását élvező nemzetközi kerékpáros program Szegedet, Szabadkát, Horgost és Kecskemétet érinti majd. A határon átnyúló eseménysorozatot Szegedi Kerékpáros Sport Club és a szabadkai Spartak Kerékpáros Klub szervezi és bonyolítja – közölték a Szeged24-gyel a szegedi klubnál. A szervezők a programsorozattal szeretnék népszerűsíteni a kerékpározást, másrészt újraélesztenék a balkáni háború előtti sikeres Szeged-Subotica Tourt is. A szervezők a szeptember 14-én induló roadshowra a gyerekektől, a családokon át a nyugdíjasokig mindenkit várnak, aki szeret kerékpározni és kedveli a kerékpáros közösséget.

Az állomáshelyeken, mind a négy említett városban a szervezők gyermek- és családi programokkal várják majd az érdeklődőket: kerékpáros ügyességi versennyel, bringás- és KRESZ kvízzel. Látványos lesz a görgős verseny, amikor két kerékpáros görgőzik egymás ellen, a versenyzők teljesítményét – a sebességet és a megtett kilométert is – az érdeklődők kivetítőn követhetik majd. Az utcai kerékpáros versenyek is nem csupán a versenyzők számára lesznek izgalmasak, de érdekes látványosságot az arra járó városlakóknak is. Azoknak pedig, akik az extrémebb irányzat iránt érdeklődnek, freestyle és triál bemutatót is szerveznek a klubok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik