Belföld

Sárkányhajó VB: Szeged jó vendéglátó volt

Sarkanyhajo-VB-Szeged-megnyito(210x140)(1).jpg (Sárkányhajó VB Szeged megnyitó)
Sarkanyhajo-VB-Szeged-megnyito(210x140)(1).jpg (Sárkányhajó VB Szeged megnyitó)

Lassan egy hónappal a hazánkban, Szegeden először megrendezett 11. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokság után a szervezőbizottság kiadta a VB hivatalos mérlegét, vagyis a rendezvény összegzését.

A több mint 3.000 versenyző között 325 magyar dragonos indult, akik 25 érmet gyűjtöttek be: standard számban (vagyis a 20+2 fős nagy hajókkal) 2 arany, 11 ezüst és 6 bronz, míg a 10+2 fős kis hajó számban 1 arany, 2 ezüst és 2 bronz került a gyűjteménybe – írja a szeged.hu.

A legsikeresebb külföldi aranyéremszerzők a kanadai, kínai és az ausztrál csapatok voltak. Utánuk jött az összesítésben Németország, Ukrajna, az Egyesült Államok és Magyarország.

A szegedi Huszár Mátyás rakparton rendezett, utcabállal egybekötött megnyitó már az első pillanattól megalapozta a VB különleges hangulatát, amit barátságos viadalok és profi összecsapások követtek. A bajnokság első napján, július 24-én az élő Tiszán folyt a küzdelem, ahol 2.000 méteres távon, összesen 19 futamon feszülhettek egymásnak a sárkányok. Július 25-28. között a Maty-éren folytatódott a viadal, ahol a négy nap alatt 277 futamot indítottak a szervezők.

A nemzetközi szövetség tagjai rendkívül elégedettek voltak, ezért a két év múlva VB-t rendező kanadaiak a szegediek tanácsait kérték a verseny előkészítéséhez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik