Belföld

Ennyi eső lesz még augusztusban

eso(960x640)(1).jpg (eső, vihar, )
eso(960x640)(1).jpg (eső, vihar, )

Még ezen a héten is számíthatunk derüsebb időszakokra, jövő héten pedig újra a napsütés lesz az úr.

Csütörtökön nyugat felől lassan tovább szakadozik, csökken a felhőzet: a Dunántúlon már jobbára napos idő ígérkezik gomolyfelhőkkel, keletebbre viszont délután is közepesen és erősen felhős időszakok és területek váltakoznak. Főként a Dunától keletre valószínű helyenként zápor, esetleg egy-egy zivatar. Az északias szél szerdán néhol megélénkül, éjszakától északnyugaton és északkeleten több helyen meg is erősödhet, illetve zivatar idején is lehet szélerősödés.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 22, 26 fok között várható.

Pénteken országszerte számíthatunk napsütésre, bár főként a keleti határ mentén időnként több lehet a felhő, és ott egy-egy gyenge futó zápor is kialakulhat. Mérsékelt marad a légmozgás, kellemes, 25 fok körüli hőmérséklet várható a délutáni órákban.

Szombaton, a meteorológiai nyár utolsó napján is folytatódik a többnyire napos, késő nyári idő, időnként ugyan megnövekedhet kissé a felhőzet, de eső továbbra sem valószínű. 21 és 26 fok között várható a nappali csúcshőmérséklet.

Vasárnap is marad a kellemesen meleg késő nyári idő, ám délután északnyugat felől szórványos záporokkal és megélénkülő széllel hidegfront érkezhet, mely azonban csak kisebb lehűlést hozhat magával. Jövő hét elején újra a napsütésé lesz a főszerep. 22-27 fokos maximumok várhatóak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik