Belföld

Fejlesztési forráshoz jutott a Balaton

balaton (strand, fürdőzők, balcsi, )
balaton (strand, fürdőzők, balcsi, )

Augusztus közepén született kormányhatározat arról, hogy a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból jelentős összeget csoportosítanak át a Balatonhoz.

Ahogy azt a Balcsi24 korábban megírta,220 millió forintot kap a Balaton fejlesztésekre. A Balaton Fejlesztési Tanács ma döntött a a forrás felhasználásáról.

Eszerint vízparti és egyéb közösségi területek fejlesztésére 122 millió, közbiztonság és vízbiztonság fejlesztésre 50 millió, továbbá a kiemelt rendezvények támogatására 40 millió forintot fordítanak. A maradék összeg szolgál a pályázatok lebonyolítására.

Hídégi József Fonyód fideszes polgármestere kezdeményezte, hogy a rendezvényekre szánt keretet csoportosítsák át a partvédőművek fejlesztésére, hiszen ezen a téren a rendelkezésre álló támogatásoknak legalább ötszörösére lenne szükség régóta.

Bóka István (Fidesz), a BFT elnöke, Balatonfüred polgármestere elvetette a javaslatot, mint mondta, a Balatonnak nagy szüksége van az utószezonban is a rendezvényekre.

A rendkívüli ülésre azért volt szükség, mert a forrás felhasználásának feltétele, hogy a fejlesztéseket, programokat november közepéig megvalósítsák, december 10-ig pedig ki kell fizetni a támogatásokat. A Somogy, Veszprém és Zala megye által érintett Balaton-régiós önkormányzatok, illetve önkormányzati tulajdonú cégek pályázhatnak majd a keretre a várhatóan szeptember elejétől megjelenő pályázatokon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik