Belföld

Az utószezonban bíznak a balatoni hajósok

balaton (strand, fürdőzők, balcsi, )
balaton (strand, fürdőzők, balcsi, )

A nyári főszezon, az előszezonnal együtt 1,2-1,4 százalékos csökkenést hozott az idén a tavalyi forgalommal összevetve a balatoni személyhajózásban és a kompjáraton, amin még javíthat egy kedvező utószezon.

Halmos Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek kedden elmondta, a balatoni személyhajókon a tavalyi forgalom 98,6 százalékát mérték, a bevétel viszont az egy-két százalékos áremelkedés miatt a tavalyihoz hasonlóan alakult.

A kompjáraton eddig a tavalyi forgalom 98,8 százalékát sikerült lebonyolítani, ami az átlagosan 5 százalékos jegyáremelések miatt 6 százalékos bevételtöbbletet hozott a hajózási társagának.

A Szántód-Tihany között közlekedő komp az elmúlt hét végéig közel 714 ezer utast és 260 ezer járművet szállított. A kerékpáros turizmus tovább tartó fellendülését mutatja, hogy 7,7 százalékkal több biciklire váltottak jegyet, mint az elmúlt évben.

A társaság vitorláskikötő üzletágában 7,9 százalékkal nőtt a bevétel, ennyivel többen vették igénybe a cég kikötő-szolgáltatásait.

“A balatoni előszezon idén rosszul sikerült a sokáig tartó hideg, és az ünnepekre eső rossz időjárás miatt. Az ebből fakadó hátrányból azonban sikerült hétről hétre lefaragni, ezért elégedettségre adhat okot a tavalyi adatok megismétlése, amin kedvező időjárás esetén még javíthat az utószezon” – fogalmazott a vezérigazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik