Belföld

Több tévécsatorna eltűnik

televizio(960x640)(6).jpg (televízió, tévézés, )
televizio(960x640)(6).jpg (televízió, tévézés, )

Frekvenciacserét rendelt el 19 digitális földfelszíni televíziós adónál a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

A cserék érintik az ingyenes MinDig TV és a fizetős MinDig TV Extra digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások vételét is – tudatta az Antenna Hungária (AH) Zrt., amely  szeptemberben az Európai Unió határozatának megfelelően, a “digitális hozadék” sáv felszabadítása miatt folytatja a 790-862 MHz-es (UHF 61-69 csatornák) frekvenciatartomány kiürítését.

Az NMHH a folyamat első lépcsőjeként rendelte el a 19 digitális földfelszíni televíziós telephelyen a frekvenciacserét. Az összesen 32 frekvenciát érintő csere miatt az érintett körzetekben a változást követően újra kell hangolni a digitális földfelszíni vevőeszközöket.  A készülékek többségénél manuálisan kell elindítani az újrahangolást, ha a néző azt tapasztalja, hogy egyes csatornák nem jelennek meg a csatornalistában.

A frekvenciacserék nem érintik a digitális adók lefedettségi területét, nem kell a vevőantenna pozícióját, irányát módosítani. A munkák miatt néhány órán át szünetel majd a digitális sugárzás.

A változásokról információ a MinDig TV honlapján és 06-80-90-99-00-ás ingyenes telefonszámán, valamint a MinDig TV Extra honlapon és 1211-es call center számán kapható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik