Belföld

Nem tudták kikapcsolni az esztergomi közvilágítást

Esztergom bazilika (esztergom, )
Esztergom bazilika (esztergom, )

Esztergomban hétfő reggel helyi lakosok körbevettek és mozdulatlanságra kényszerítettek két emelőkosaras járművet, amelyről a közvilágítás kikapcsolását végezték.

A helyszínen megjelentek polgárőrök, majd rendőrök, akik felvették az akcióban részt vevő lakosok adatait. Az emelőkosaras autók ezt követően elhajtottak. A polgármester közölte: a felszámolás alatt álló közvilágítási szolgáltató, a TIVI Kft. felszámolóbiztosa azért akarja kikapcsoltatni a városban a lámpákat, mert az önkormányzat egy letéti számlára helyezte el a világítás féléves díját, mivel hosszú ideje elszámolási vitában áll a kft.-vel.

A polgármester kérte a lakókat, hogy a kikapcsolást végzők megjelenéséről azonnal küldjenek értesítést a polgárőrségnek, mert véleménye szerint a közvilágítás szüneteltetésének sem jogi, sem erkölcsi alapja nincs. Drága Bálint, a TIVI Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta, a kikapcsolást szüneteltetik és megvárják a jogászok állásfoglalását arról, hogy joga van-e a polgármesternek és bármelyik lakosnak a munkájukat végző embereket gépkocsival körbevenni, mozgásukat akadályozni.

Tétényi Éva elmondta, a szerződés szerint a szolgáltató köteles lenne tételes számlát benyújtani, amelyen részletezni kellene az áram díját és a lámpatestekért fizetendő beruházási díjat. A társaság ennek nem tesz eleget, a tízmillió forintot meghaladó összegre “Közvilágítás – 1 db” megnevezéssel nyújtottak be számlát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik