Belföld

Esélytelen a kapuvári húsgyár újraindítása

Nem lesz újabb pályázat, különválik a két felszámolás.

A két sikertelen kör után nem írnak ki harmadik pályázatot az üzem vagyonára az egykori kapuvári húsgyárat működtető cégek felszámolóbiztosai.

“A jövőben nem befektetőt, hanem a vagyonra vevőt keresünk, de a két felszámolás esetében külön-külön” – fogalmazott Jendrolovics Péter Pál, az MTI kérdésére. Elmondta, ezzel eltűnt annak az esélye, hogy belátható időn belül újraindulhat a termelés a tavaly ősszel leállt üzemben.

Megjegyezte: különválik az ingatlanvagyonnal rendelkező Kapuvári Hús Zrt. általa irányított, illetve a modern technológiát tulajdonló Kapuvári Bacon Kft. másik biztos által felügyelt felszámolása, miután közös pályázaton kétszer sem volt érdeklődő a mintegy kétmilliárd forintra értékelt vagyonra.

Részletek közlése nélkül a felszámolóbiztos megerősítette az MTI értesülését, hogy az utóbbi hetekben mutatkozott érdeklődés egyes vagyonelemek iránt. Az értesülés szerint ebbe a körbe tartozik a városi hálózatba is hőt betápláló fűtőmű és a húsgyár víztornya is.

A tavaly ősszel leállt üzemet működtető Kapuvári Hús Zrt. és a Kapuvári Bacon Kft. vagyonát először áprilisban, majd júniusban hirdették meg, összesen mintegy kétmilliárd forintért, de egyik esetben sem érkezett érvényes pályázat.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság Cégközlönyben közzétett végzése szerint egy tavaly szeptember 17-én benyújtott kérelem alapján rendelte el a bíróság a Kapuvári Hús Zrt. felszámolását.

A december eleji hitelezői tájékoztatón az hangzott el, hogy a dolgozók járandóságának teljes kifizetésére akkor van matematikai esély, ha sikerül eladni a gyár vagyonelemeit. Ezen felül mintegy 3,5 milliárdos beszállítói és négymilliárdos egyéb követelést tartottak akkor nyilván. A határidőig mintegy 120 hitelezői bejelentés érkezett, összesen körülbelül 7,6 milliárd forint értékben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik