Belföld

Az internet lesz Orbán Viktor végzete

szamitogep(960x640)(12).jpg (számítógép, internet, )
szamitogep(960x640)(12).jpg (számítógép, internet, )

Dorosz Dávid, a Párbeszéd Magyarországért (PM) képviselője nem adja fel, felteszi a kérdéseket, amelyeket - szerinte - nem lehetett a kormányfőnek feltenni.

Az ellenzéki politikus blogjában azt írta, hogy „a Fidesz az elmúlt 3 évben ugyanazt csinálja a határainkon kívül, amit belül: mindent maga alá akar gyűrni, minden ellenvéleményt el akar hallgattatni. Akinek ez nem tetszik, annak rágalmak és kiközösítés lesz a jutalma. A minap pedig kiderült, hogy már kérdezni sem lehet szabadon”.

A PM képviselője egy tusnádfürdői Orbán-videóra hivatkozva írja azt, hogy szerinte lelepleződött, miként szűrték meg a miniszterelnöknek feltehető kérdéseket. Ezért maga tenne fel párat „Felcsút miniszterelnökének”, akit – jósolja – majd az internet buktat meg, mert azon „nem fog a Polt-Kövér-Karas kommandó”, a világháló nyilvánosságát a kormányfő sem tudja kontrollálni, megvenni.

Dorosz Dávid kérdései:

Mikor megy Romániába, Ukrajnába, Szlovákiába, Kanadába, Horvátországba és Szerbiába bocsánatot kérni, hogy a magyar közösségeket végletesen megosztotta és így érdekérvényesítő képességeiket rontotta és a magyar-magyar fórumokon megalázta az Önnek nem tetsző külhoni magyar szervezetek vezetőit?

Akik januárban megrendelték az Alaptörvény díszkiadását, mikor és hol cserélhetik le a most hatályos kiadásra?

Melyik romániai magyar médiumra tettek ajánlatot legutóbb? Fel tudna sorolni még a kormánytól független magyar nyelvű médiumokat a Kárpát-medencében?

Mikor kér bocsánatot a szlovákiai magyarságtól és az MKP-tól, akik 2010-ben figyelmeztették a kormányt a rossz időzítésre (szlovák választások), ám ezt nem vették figyelembe, így Szlovákiában kampánytémává lett a magyar kérdés, szlovák ellentörvényt hoztak, amelynek következtében sokan elveszítették szlovák állampolgárságukat?

Mikor fog bocsánatot kérni a szlovákiai magyarságtól, akiknek a demokratikus döntését figyelmen kívül hagyva még mindig nem hajlandó a szlovákiai HÍD párttal semmilyen hivatalos kapcsolatot kialakítani és a magyar-magyar párbeszédbe bevonni?

“A diaszpóra magyarsága nemzeti identitásának és a nemzeti összetartozás kötelékének erősítése céljából” a kormány Friends of Hungary nevű amerikai alapítványt hozott létre 2012. decemberében. A nemzeti fejlesztési miniszternek 15 millió dollárt (körülbelül 3,2 milliárd forintot) kellett alapító vagyonként  az alapítvány rendelkezésére bocsátania. Mire fordították ezt a pénzt?

Hol, mikor hirdették meg a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjára való felhívást? Milyen szempontok alapján választották ki a többségében fidelitasos fiatalokat?

Mikor fog a Wekerle-terv költségvetési támogatást kapni?

Mikor kér bocsánatot Gajdos Istvántól az UMDSZ elnökétől, ukrán parlamenti képviselőtől, hogy mind a mai napig méltatlanul és konkrét bizonyítékok nélkül vonták meg tőlük a garancialevelek kiadatását és őt többször megalázta különböző magyar-magyar fórumokon?

Mennyi pénzt tervez még a kormány az EMNP és a romániai Demokrácia Központok támogatására fordítani?

Eldőlt már, hogy Tőkés László, Toró T. Tibor  hányadik helyen szerepel majd a Fidesz listáján 2014-ben?

A friss, lakcím nélküli magyar állampolgárok külföldről szavazhatnak levélben, a magyarországi lakcímkártyával rendelkező erdélyiek nem? Miért van ez így?

Ezeket és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel írásbeli kérdésként a kormánynak Dorosz Dávid, aki szerint szeptemberben az induló ülésszakon ismerősen fognak csengeni ezek, és nem lesz, aki kiszűrje őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik