Belföld

Betyáros őrület a SZIN-en

A hat tagú, eredetileg miskolci származású Bohemian Betyars nevű zenekar európai turnéja után aSZIN-en is megtáncoltatta a közönséget.

A szavakkal nem kifejezhető zenét játszó Bohemian Betyars még a ritmusérzékkel alig-alig rendelkező fesztiválozókat is megtáncoltatta dallamos és őrült zenéjével, amelyet egyszerűen képtelenség kategóriákba skatulyázni.

Játszunk dobon, basszusgitáron, elektromos gitáron és akusztikuson is, van egy trombitásunk, egy hegedűsűnk és még helikonon is játszunk” – sorolta fel a zenekar hangszeres összetételét a Szeged24-nek Fellegi Kristóf dobos, majd hozzátette: „többen is néptáncoltunk már kicsi korunk óta, és ez nagy hatással volt ránk és a mostani munkánkra is. Plusz emiatt egyáltalán nem félünk kiállni és őrültködni a színpadon.”

Szűcs Levente akusztikus gitáros ezt így fogalmazta meg: „szeretünk a színpadon állni, szemben lenni az emberekkel, és nem csak produkálni akarjuk magunkat. Szeretünk megőrülni, és egyfajta állandó sokkhatás alatt állunk fenn a színpadon, amit a közönség is átérez a koncerten.”

A zenekar nemrég tért haza egy őrült nagy európai turnéról. Több mint nyolc országban és helyszínen léptek fel mindössze három rövid hét alatt. Horvátország felé indultak, s többek között megfordultak Észak-Olaszországban, a Francia Riviérán, Spanyolországban, Ibizán, Svájcban, Prágában, s Krakkóban fejezték be az útjukat.

Egy csomó meglepetés ért minket az út során. Voltak olyan helyszínek, amiket beterveztünk, de mégsem jutottunk el, s voltak olyanok – mint például Ibiza – hogy nem terveztük, de mégis eljutottunk oda” – számolt be élményeiről Fehér Gábor basszusgitáros.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik