Belföld

Egyre több autós hagyta maga mögött a devizahitelt

devizahitel(1)(2)(960x640).jpg (devizahitel, )
devizahitel(1)(2)(960x640).jpg (devizahitel, )

Bár továbbra is autósok tömege küzd a svájci frank hiteltörlesztéssel, számuk mára a két évvel ezelőttinek csupán a harmada a Használtautó.hu internetes szakportál véleménye szerint.

Erre abból következtetnek, hogy portáljukon jelenleg 584-en kínálnak hitelátvállalással értékesítésre személyautót, míg két éve ez a szám még csaknem 1800 volt.

A használtautó-kereskedelem több mint 80 százalékát közvetítő internetes oldal közleménye szerint bár egyre valószínűbb, hogy az autós hitelekre továbbra sem terjed majd ki a devizahiteleseket megsegítő új csomag, ennek jelentősége ma már jóval kisebb, mint két évvel ezelőtt lett volna. “Négy éve gyakorlatilag megszűnt a devizahiteles autóvásárlás, aki emiatt bajba került, többségében már az elmúlt években igyekezett valamilyen megoldást találni a problémájára. Ha nem talált, akkor pedig már a finanszírozó vette vissza a járművet” – idézi a közlemény Szemes Árpádot, a Használtautó.hu ügyvezetőjét.

A portál szerint a hirdetési számok csupán a tendenciát mutatják, hiszen korántsem él mindenki a hitellel való eladással. Ezzel ugyanis elvész a hitelből vásárolt autó, illetve további fedezetre is szükség van a tartozás teljes rendezéséhez. Erre utal az a tény is, hogy az így hirdetett autók több mint felét 0 forinttal hirdetik, 10-15 százalékuk esetében pedig maga az eladó ajánl fel további, akár milliós összeget is a vevőnek, ha elviszi az autóját – ismerteti a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik