Belföld

Abszurd Budapesten: kétszer betonoztak a Szent Jobb miatt

szent jobb (szent jobb)
szent jobb (szent jobb)

Felújítás volt az Arany János utcában, amit egy kissé megzavart az augusztus 20-ai Szent Jobb körmenet. A vállalkozó szerencsére feltalálta magát: a körmenet idejére bebetonozta az árkot, aztán feltörte, majd újra aszfaltozta a területet.

Egy ismerősünk Facebookján bukkantunk az információra, amely szerint “felújítják az Arany János utcában a gázvezetéket. Szépen haladnak, csak egy kicsit be kellett betonozni az árkokat a tegnapi körmenet miatt. De már minden rendben, fúrják máris vissza az egészet.”

Mivel a történet elég abszurdnak tűnt, megkerestük a FŐGÁZ-t, hogy ez valóban így történt-e. Meglepetésünkre a cég elismerte, hogy betonoztak, aztán visszafúrtak, ráadásul mindezt azért, hogy újra aszfaltozhassák a területet.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

“A szerelési munkálatok augusztus 14-re befejeződtek. Az útburkolatot az idő rövidsége miatt csak részben lehetett helyreállítani a hosszú hétvégéig, ezért az alvállalkozó ideiglenesen szintbe betonozta a fennmaradt burkolandó felületeket az augusztus 20-i körmenet balesetmentes lebonyolításának érdekében. Azóta az útépítéssel nem érintett szakaszokon az ideiglenes burkolatot elbontották és az eredetileg tervezett végleges aszfaltburkolatot elkészítették.”

A FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. alvállalkozója egyébként az V. kerületi Arany János utcában 282 méter kisnyomású elosztóvezetéket újított fel. A Tüköry István utca és a Nádor utca közötti szakaszon a várható útpálya felújítás miatt vált szükségessé az ott lévő gázvezeték cseréje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik