Belföld

A nézők fejére, vagy autókra is eshettek volna a rakétadarabok

A szegedi tűzijáték elhalasztásánál szakmai döntés született, félő volt, hogy az 50 méteres biztonsági zónán kívülre sodorja a szél a rakétadarabokat.

Mint kedden este beszámoltunk róla, elhalasztották Szegeden a tüzijátékot, de káosz alakult ki, mert a DÉMÁSZ-t nem értesítették a változásról, és a szolgáltató a megrendelésnek megfelelő időpontban leoltotta a közvilágítást, a távozó tömeg alig látott valamit.

Licsicsányi Ilona, a tűzijátékot szervező Városkép Kft vezetője a SzegedMa érdeklődésére elmondta, szakmai döntés született a halasztással, mivel erős, északnyugati szél fújt, és a meteorológiai szolgálat azt az információt adta, hogy a szélerősség várhatóan nem csökken. Nem lehetett garantálni, hogy a fellőtt rakéták darabjai az ötvenméteres biztonsági zónán belül maradnak.

„Kikértük a pirotechnikus véleményét is, megvitattuk a kockázati tényezőket, beszéltünk a katasztrófavédelem megyei vezetőjével is, végül arra a megállapításra jutottunk, hogy nem garantálható ebben a szélerősségben, és széljárásban az, hogy ne essen valakinek a fejére vagy autójára törmelék. Későbbi időpontban sem kezdhettük volna a tűzijátékot, mivel az István, a király Dóm téri produkciójának kezdését is hozzánk igazították. Ezért halasztottuk végül a szombati napra az eseményt” – mondta el a Licsicsányi Ilona, hozzátéve, hogy az irányítási törzs munkájában az önkormányzat képviselője is részt vett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik