Belföld

Kálmán Imre lánya is itt lesz a mai vásárhelyi operettgálán

A világhírű magyar zeneszerző, Kálmán Imre lánya, a Mexikóban és a bajorországi Münchenben élő Yvonne Kálmán Hódmezővásárhelyen tekinti meg édesapja műveit augusztus 20-án, a Budapesti Operettszínház gálaestjén.

Kálmán Imre magyar zeneszerző, karmester, a Csárdáskirálynő, A cigányprímás, A bajadér, a Marica grófnő és A cirkuszhercegnő alkotója, az operett műfaj egyik legnagyobb hazai és nemzetközi alakja. lánya, a Mexikóban és a bajorországi Münchenben élő Yvonne Kálmán az elmúlt évek folyamán több országot és több várost is felkeresett, ahol édesapja műveit színpadra vitték. Nemrég részt vett Berlinben a Csárdáskirálynő német nyelvű, szabadtéri előadásán. A művész lánya most Hódmezővásárhelyre látogat. Augusztus 20-án részt vesz, a városban ilyenkor már hagyományos operettgálán, ahol is idén a Budapesti Operettszínház művészei adnak elő ismert magyar operettkomponosták műveiből.

A műsorban közreműködik Bordás Barbara, Kalocsai Zsuzsa, Oszvald Marika, Peller Anna, Szendy Szilvi, Brasch Bence, Boncsér Gergely, Gömöri András Máté, Kerényi Miklós Máté, Szabó Dávid, Peller Károly, Vadász Zsolt, valamint a Budapesti Operettszínház Balettkara és Zenekara. Vezényel: Makláry László, művészeti vezető Kerényi Miklós Gábor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik