Belföld

Tehetséges roma diákok a nagy cégek kapujában

Idén 21- köztük dél-alföldi - tehetséges roma diák vesz részt aHungarian Business Leaders Forum ROMASTER – Esélyprogram a Jövő Roma Vezetőiért” nyári táborában.

2007 óta fut, jelenleg 28 hazai és nemzetközi vállalat anyagi és mentori támogatásával a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) ROMASTER programja olyan hátrányos helyzetű, tehetséges roma diákok számára, akik vállalják, hogy a középfokú tanulmányaik befejezése után felsőfokú műszaki, gazdasági, jogi vagy egészségügyi diplomát szereznek. A program jelenleg 59 roma fiatal továbbtanulását segíti, köztük vannak diákok a Dél-Alföldről is.

A HBLF immár hatodik alkalommal rendezi meg hagyományos nyári táborát augusztus 21-25-e között, amelynek célja, hogy megerősítse a diákok és mentoraik közötti kapcsolatot, fejlessze a diákok tudását, kompetenciáját, és megalapozzon egy jövőbeli közösséget.

A táborban lesz improvizációs csapatépítő tréning, a diákok pályaorientációs mérésen vesznek részt az egyik multinacionális vállat pénzügyi képzést  tart nekik (családi költségvetés, pénzügyi tervezés és hitelek, diákhitel témákban), a fiatalok ellátogatnak a székesfehérvári energiaszolgáltató egységébe, ahol megismerkedhetnek a különböző szakterületekkel.

Ezen kívül interaktív előadáson vehetnek részt arról, hogy miért nélkülözhetetlen a nyelvtudás és hogyan lett az angol a munka nyelve a világon. Szó lesz továbbá a közösségi média felelős használatáról, és a diákok tréninget kapnak a személyes márka építése és a konstruktív szemlélet témákban.  A szakmai programok mellett megannyi kulturális program részesei is lesznek majd a fiatalok, többek közt színházi, múzeumi látogatáson is rész vesznek.

A ROMASTER program három pillérre épül. Az egyik a vállalatok által biztosított anyagi támogatás, amelyet a diákok tanulmányi célokra használhatnak fel. A másik a programban résztvevőkhöz a támogató nagyvállalatoktól kijelölt mentor, akire nemcsak szakmailag, de emberileg is építhetnek a sikerrel pályázók. A harmadik pillért a vállalatoknál biztosított gyakorlati tapasztalatszerzés lehetősége jelenti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik