Belföld

Holnap este érkezik a hidegfront

nyari-zapor(960x640)(5).jpg (nyári zápor, eső, )
nyari-zapor(960x640)(5).jpg (nyári zápor, eső, )

A hét kicsit szelesnek ígérkezik, esni is fog sokfelé, de a hőmérsékletre nemigen lesz panaszunk.

Hétfő

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint napközben jobbára derült, napos, csapadékmentes idő lesz. Estétől azonban nyugaton, északnyugaton már zápor, zivatar is előfordul. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik.
Éjjel 11 és 18 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a mélyebben fekvő tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb lesz. napközben 32-35 fok várható.

Kedd

Augusztus 20-án a Dunántúlon csak néhány órát süthet a nap, másutt sok napsütés várható. Főként a Dunántúlon és a Duna-Tisza-közén alakulhat ki zápor, zivatar, főként a nap második felében. Elsősorban az ország középső harmadában heves zivatarok is lehetnek. A Dunántúlon sokfelé viharossá fokozódhat az északnyugati szél, estére kissé mérséklődik, de intenzívebb zivatarok környezetében is előfordulhatnak óránkénti 60 kilométert meghaladó széllökések. A Dunától keletre viszont estig még mérsékelt marad a légmozgás.

Hajnalban 15-21, napközben nyugaton már csupán 23-28, keleten még 29-34 fok valószínű.

Szerda

Az ország középső harmadában csupán kevés, másutt több órás napsütésre lehet számítani. Az ország középső területein várhatók záporok, zivatarok. Északnyugaton és északkeleten megerősödhet a szél, a zivatarok kíséretében akár viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 13 és 20 fok között valószínű, míg a nappali maximumuk általában 25 és 30 fok között, néhány helyen kevéssel ez alatt alakulnak.

Csütörtök

Néhány órára mindenütt kisüthet a nap. A szél általában mérsékelt lesz, főként keleten alakulhat ki néhol záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb 25 és 30 fok között valószínű.

Péntek

Több órás napsütés várható, de szórványosan záporesőre, zivatarra is számítani lehet. Csak zápor, zivatar környezetében erősödhet meg átmenetileg a szél.
Hajnalban 12-18, napközben 25-30 fok valószínű.

Szombat

A több órás napsütés mellett előfordulhat elszórtan záporeső, akár zivatar is, amelyet erős széllökések kísérhetnek.
A leghidegebb órákban 12 és 18 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 25-29 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap

Napos idő várható, csapadék nem valószínű, és a szél is mérsékelt marad.
Éjjel 12-17, napközben 25-29 fok lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik