Belföld

Együtt-PM: a demokrácia védői kapták a félmilliárdot

Bajnai Gordon (Bajnai Gordon)
Bajnai Gordon (Bajnai Gordon)

Az Együtt-PM szövetség szerint azok a szervezetek, amelyeket a Fidesz a kormány és Magyarország ellen folytatott "lejárató kampánnyal" vádol, valójában a demokráciát védik az országban.

Az Együtt-PM közleményben reagált a Fidesz-szóvivő vádjára, amely szerint félmilliárdos hálapénzt kaptak az ország lejáratói. Az ellenzéki szövetség tudatta, hogy Bajnai Gordon nem ügyvédje és nem szóvivője Soros Györgynek, viszont tisztelője, akárcsak a Hoppál Péter által felsorolt szervezeteknek.

A Fidesz-szóvivő a Heti Válasz e héten megjelent cikkére hivatkozva azt mondta: a Bajnai Gordon mögött álló, dollármilliókért kitartott szervezet például a Társaság a Szabadságjogokért, a Magyar Helsinki Bizottság, a Haza és Haladás Alapítvány, Eötvös Károly Intézet, Nők a nőkért Együtt az erőszak ellen, a Háttértársaság a melegekért, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány, a MONA Magyarország Női Alapítvány, a Krétakör Alapítvány és az Amnesty International Magyarország is.

Az Együtt-PM ugyanakkor úgy véli, “Hoppál Péter tud olvasni, de nem tud igazat mondani”. A szövetség hangsúlyozta, hogy a Fidesz-szóvivő által felsorolt alapítványok és egyesületek a demokráciát védik Magyarországon, “éppen Orbán Viktorral és rezsimjével szemben”. Soros György az elmúlt évtizedekben mindig támogatta a hazai demokratákat, annak idején, “amíg az volt, magát Orbán Viktort is”.

A Bajnai Gordon által alapított Haza és Haladás Alapítvány támogatóinak köre nyilvános, azt bárki megtekintheti az interneten, szemben a Békemenetet szervező Civil Összefogás Fórummal, melyről csak annyit lehet tudni, hogy “a Fidesz alapítványa pénzeli, így gyaníthatóan közpénzek tízmillióit nyeli el folyamatosan”.

Az Együtt-PM szerint Hoppál Péter jobban tenné, ha “nem beszélne sületlenségeket”, hanem magyarázatot adna például azokra a kérdésekre, miért kell 85 ezer családnak “gombóccal a torkában” várni a tanévkezdést, és ki “nyerészkedik” azon, hogy szülők százezreinek kellett már a nyáron kifizetni a tankönyveket.

A szövetség választ vár arra is, miért kellett az államnak 400 millió forinttal támogatni a mezőkövesdi focicsapatot. “Nem ártana az sem, ha végre elmondanák a magyar embereknek, miért kellett veszteséggel visszafizetni az IMF-hitelt, és miért hagyja a kormány veszni az uniós fejlesztési forintok százmilliárdjait”.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik