Belföld

Most már hivatalos: a Dunaferr 890 embert küld el

dunaferr (dunaferr)
dunaferr (dunaferr)

Az elbocsátások akár jövő év júniusáig is eltarthatnak

Pár napja még arról volt szó, hogy a Dunaferr 1500 embert tesz lapátra, amiről a Fejér Megyei Kormányhivatal munkaügyi központja nem tudott, mert a cég nem tett hivatalos bejelentést. Ez azonban tegnap megtörtént – adta hírül az MTI.

Borbély Zoltán, a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke elmondta, hogy a hivatalos tájékoztatás szerint a cég 5064 embert foglalkoztat, és ebből 890 főt küldenek el 250 fős csoportokban ütemezés szerint. Ha 1500 embert akarnak elküldeni, akkor a tagvállalatnál további 600 ember elbocsátása várható. Hozzátette még, hogy ha tényleg ennyi embertől válnak meg, akkor a Vasmű működésképtelenné válik.

A létszámleépítés akár jövő év júniusáig is eltarthat. A tegnapi bejelentést követően 7 nap múlva kell elkezdeni az egyeztetéseket az érdekvédők és a vállalatvezetés között. Erre 15 napjuk lesz, és a megállapodás után megkezdődik az egyes szakcsoportokat érintő leépítések számszerűsítése, majd két hónap múlva a név szerinti elbocsátások.

Az origo.hu által megkérdezett egyik dolgozó elmondta, hogy egy vezetőségtől jött körlevélben értesültek arról, hogy 1500 embert készülnek elbocsátani, de hogy melyik részlegről, kit és mikor, arról nem tudnak semmit. A dolgozók szerint a legrosszabb a tanácstalanság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik