Belföld

Szülők tiltakoznak a késeléssel gyanúsított igazgató ellen

kés (kés, )
kés (kés, )

Egy családi vita során késsel sebezte meg magát és férjét a kővágószőlősi iskolaigazgató, ezért több szülő fél attól, hogy a helyi iskolába engedje a gyermekét. Mások jó pedagógusnak tartják az igazgatónőt és kiállnak mellette - írta az Új Dunántúli Napló csütörtökön.

Kapcsolódó cikkek

A Baranya megyei napilapnak a pedagógus ügyvédje a nyáron történt esetről azt mondta: a nő magát akarta megszúrni, párja próbálta tőle elvenni a kést, eközben sérült meg véletlenül. A jogi képviselő hozzátette, szigorúan magánéleti jellegű esetről, egy felkavaró, váratlan helyzetben történt “szerencsétlen balesetről” van szó, mely az érintetteken kívül másra nem tartozik, és nem kapcsolható a tanár munkájához.

Az Új Dunántúli Naplóval a rendőrség az esettel összefüggésben azt közölte, hogy súlyos testi sértés kísérletének gyanújával eljárás indult egy szabadszentkirályi nővel szemben, aki családi vita során a férjét bántalmazta.

A kővágószőlősi iskolába járó gyerekek szüleinek egy része a történtek miatt aggódik, a legelszántabbak azt mondják, tüntetni fognak, ha az igazgatónő a hivatalában marad. Vannak azonban olyan anyukák és apukák, akik kiállnak az intézményvezető mellett. Úgy vélik, a pedagógus mindent megtesz a gyermekekért, és bármi is történt, egy ujjal sem érne hozzájuk.

A pedagógusok azt állítják, az igazgatónő leváltásával egy felkészült, energikus, igazi menedzserszemléletű vezetőt veszítene az amúgy is nehéz helyzetben lévő, többségében roma diákokat oktató kővágószőlősi iskola.

Páva Péter, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ pécsi tankerületi igazgatója szerint a kővágószőlősi iskolaigazgatót is megilleti az ártatlanság vélelme, ezért nincs oka leváltani őt addig, amíg érdemi fordulat nem következik be az ügyben – olvasható a baranyai napilapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik