Belföld

Sztrájkolhatnak a magyar sparosok

spar (spar, )
spar (spar, )

Sztrájkbizottságot alakított a Spar élelmiszerlánc dolgozóinak egy része a bérezésük miatt, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) pedig a munkavállalók nevében bíróságon támadta meg a Sparnál érvényben lévő kollektív szerződést – írja a hvg.hu.

Megelégelték a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. munkavállalói “a velük szemben elkövetett jogtalanságokat” és a vállalatnál működő KDFSZ-alapszervezet munkavállalói sztrájkbizottságot alakítottak – közölte a szakszervezet. A dolgozók a fizetésükkel nincsenek megelégedve, ezért megfogalmazták sztrájkköveteléseiket, és felkérték a KDFSZ elnökségét a sztrájktárgyalások lefolytatására – tették hozzá.

A szakszervezet továbbította a követeléseket, és sztrájkot helyezett kilátásba abban az esetben, ha nem sikerül egyezségre jutni.

A sztrájktól függetlenül a KDFSZ bíróságon támadta meg a Sparnál érvényben lévő kollektív szerződést, mert “az jó erkölcsbe ütközik és a munkavállalókat teljes egészében kiszolgáltatta a munkáltató irányában” – derül ki a hvg.hu cikkéből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik