Belföld

Sok cég építené a szegedi lézerközpontot

Meg kellett hosszabbítani a szegedi ELI épületeinek kivitelezésére kiírt pályázatok határidejét.

Eredetileg augusztus 15. volt a határidő, ezt módosították a hónap végére, de ősszel kezdődhet az építkezés.

Cölöp alap
Rengetegen jelentkeztek a kivitelezésre kiírt pályázatokra, mind magas színvonalú tartalommal, mégis határidőt módosítottak, augusztus végéig lehet leadni a pályázatokat.  A körömnövekedéssel egybevethető mértékben süllyedhet a lézerberendezés kubatúrája, ezért építik azt cölöpökre. Olyan magas színvonalú technológiát igényel a komplexum felépítése, olyan precizitást, hogy körültekintően kell a kivitelezőt kiválasztani. Az építési munkákat a határidő-módosítás ellenére a tervezett időben megkezdik.

Álláshirdetések
Az ELI honlapján folyamatosan jelennek meg az álláshirdetések, már néhány posztot be is töltöttek. Lenrner Lóránd, az ELI igazgatója szerint érdemes böngészni az oldalt, hiszen nem csupán tudományos, de adminisztratív munkaköröket is be kell töltetniük. Az ELI közvetlenül 4-500, közvetetten a régióban, egyes becslések szerint, 5000 család számára is megélhetést jelenthet.

Start
Az ELI projekt előkészítő szakasz második fázisának záró konferenciáját tartották Szegeden. Az építkezéshez szükséges engedélyek beszerzése megtörtént.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik