Belföld

Fergeteges nyárzáró Győrben: Bornapok és a The Traits!

Bornapokat tartanak augusztus 22. és 25. között Győrött, a vendégeket a hazai borvidékek nedűinek kóstolása mellett borlovagrendek felvonulása, lovagavatás és sokszínű zenei események, köztük a The Straits együttes koncertje szórakoztatja - mondta el a programot ismertető sajtótájékoztatón Bolla Péter, a városháza kabinetfőnöke szerdán.

A fesztivál hivatalos sajtótájékoztatóján Bolla Péter kabinetfőnök kifejtette, idén immár hatodik alkalommal rendezik városunkban a Győri Bornapok – Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivált, amely mára az ország egyik legrangosabb és leglátogatottabb borfesztiváljává nőtte ki magát. Augusztus 22-től 25-ig hazánk legjobb borászaival és legfinomabb boraival találkozhatunk városunkban, miközben izgalmas kísérőprogramokon vehetünk részt.

Bolla Péter külön kitért a nyárzáró koncertre is. Győrben már hagyomány, hogy a fesztiváli hétvége szombatján tartják a szabadtéri nyárzáró nagykoncertet. A tavalyi Kool & the Gang koncert után idén is fergeteges bulira számíthatunk, hiszen ezúttal is világsztárok lépnek színpadra és világslágereket játszanak majd a Városháza előtt. Az idén első ízben a nyárzáró koncert napja Győr Város és az Összefogás napja is egyben. Mint számos győri projekt, beruházás és rendezvény, a nagykoncert is egy széleskörű összefogás eredménye, létrejöttét több győri cég is támogatta.

A győriek és a hozzánk látogatók a Dire Straits két tagjával, Alan Clarkkal és Chris White-tal újjáalakult The Straits zenekart hallhatják majd a Dire Straits legendás számaival, mint például a Sultans of Swing, Romeo and Juliet, Private Investigations, Money for Nothing, Walk of Life, vagy a Brothers in Arms. Az estét a tűzijáték zárja, a résztvevők hazajutását a város és a Kisalföld Volán éjszakai buszjáratokkal segíti majd.

A Bornapok ideje alatt a Széchenyi téren mintegy hatvan borászattal találkozhatunk, a megnyitót a borlovagrendek felvonulása teszi látványossá. Borkai Zsolt polgármester köszöntője után elindulnak a kulturális programok is a Győri Művészeti és Fesztiválközpont szervezésében.

A négy nap során fellép többek között a Mrs. Columbo, Gájer Bálint és a Group’n’Swing, Vasvári Pál – World Music Orchestra, Harmonia Garden, Molnár Dixieland Band. Az idén is megválasztják Győr borát és a fesztivál kedvenc italát, a Borászok Éjszakáján pedig a legjobb pincészetek képviselői mutatják be legfinomabb nedűiket. Tagai István a társszervező Európai Borlovagrend képviseletében kifejtette, az esten olyan neves borászok vesznek részt, mint Bock József, Sike Tamás, Polgár Zoltán, de a Tiffán család is képviselteti magát – olvasható Győr város honlapján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik