Belföld

Aligátorteknős támadt egy strandolóra

A veszélyes állatot vélhetően valaki szabadon engedte, s egy nyolcéves fürdőző fiú Achillesz-ínjét harapta meg az állat.

Az eset egy dél-bajorországi tóban történt az Alpok lábánál fekvő Allgäu régióban. Az elsősegélyt nyújtó orvosok először azt hitték, hogy üvegcserép vágta el a fiú lábát, ám a szűnni nem akaró vérzés és fájdalmak harapásra utaltak. A gyereket megműtötték, s a diagnózis azt is kimutatta, hogy a támadó valószínűleg egy aligátorteknős volt – írja a parameter.sk.

A hatóságok elővigyázatosságból megtiltották a fürdést az irsee-i halastóban és leeresztették a vizét is, de az emberre támadó hüllőt egyelőre nem találják. Elképzelhető, hogy az állat már átvándorolt egy másik tóba, ám a telet valószínűleg amúgy sem élné túl.

Kaufbeureni polgármesteri hivatal 1000 euró jutalmat tűzött ki a megtalálónak, ugyanakkor figyelmeztette a lakosságot, hogy ne próbálják saját kezűleg befogni a veszélyes állatot.

(fotó: Takács)

Olvasóink bizonyára emlékeznek, hogy tavasszal Győrben is találtak egy aligátorteknőst. Az egzotikus állat a csatornából került elő, azóta a győri állatkert lakója lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik