Belföld

Magyarságpróba is volt a Szigeten

sziget-koncert(960x640)(1).jpg (sziget, koncert)
sziget-koncert(960x640)(1).jpg (sziget, koncert)

A magyarsággal és a hungarikumokkal kapcsolatos tudásukat is próbára tehették a külföldiek a 2013-as Sziget fesztiválon.

Az elsősorban külföldieknek szóló magyarságpróbának a Magyar Turizmus Zrt. GoToHungary standja adott otthont a Sziegeten. A standot vasárnap délutánig több mint 850-en kerestek fel.

A Sziget Eye óriáskerék alatt álló sátorban volt a próba, melynek első része a hungarikumokra és magyarországi műemlékek képeire épülő iPades memóriajáték, illetve puzzle, amelyhez egy QR-kód beolvasása révén további információkat is kaphattak az érdeklődők.

A második próba a pálinkakóstolás: a Sziget hivatalos pálinkamárkája hozott négy italt, barrique szilva-, feketecseresznye-, cigánymeggy- és málnapálinkát, ezeket a bátrabbak egy kis csípős paprikával is kipróbálhatták. A harmadik feladat a szörfözés, amely a Magyar Turizmus Zrt. nyári Kultúra és vízpart-tematikájához illeszkedik, és a látogatók körében is nagy népszerűségnek örvendett.

Csütörtöktől egy tanulmányi túrát is szerveztek külföldi újságíróknak, akik közül végül 32-en ismerkedtek meg a magyar kultúrával és a hungarikumokkal. Pénteken például egy pálinkasommelier mutatta be a magyar gyümölcspárlatokat, amelyekről – mint kiderült – egy szingapúri újságíró kivételével mindenki hallott már. A négyféle íz közül többségük szerint a mézes ágyas meggy volt a legfinomabb.

A szervezők eddigi összegzése szerint a stand a hollandok között volt a legnépszerűbb, ők tették ki a látogatók több mint harmadát, míg a franciák aránya 22, az olaszoké 13 százalék. Rajtuk kívül sok a brit és a német; eddig összesen 22 nemzet tagjai érdeklődtek a stand programjai iránt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik