Belföld

Továbbra is piros figyelmeztetés van érvényben Csongrád megyében

hőség (hőség)
hőség (hőség)

Három megyére szombatra is a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adta ki a meteorológiai szolgálat. Ezenkívül több megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség, illetve a várható erős szél, heves zivatar, illetve felhőszakadás miatt is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez pénteken eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: szombaton a Tiszántúlon még mindig kevéssel 27 Celsius-fok fölött, az ország nagy részén egy északnyugat felől átvonuló hidegfront hatására már 25 fok alatt várható az átlaghőmérséklet. Ez alapján Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar megyében piros, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén elsőfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

Az előrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton már csak 25, keleten még 33 fok körül várható.

Emellett szombat délután a Dunától keletre várható zivatar, lokálisan felhőszakadás (rövid idő alatt 25-30 milliméternyit meghaladó mennyiségű csapadék) kíséretében. Kis eséllyel a keleti megyékben egy-egy intenzívebb zivatar is lehet.
A várható heves zivatarok miatt Budapestre és 10 megyére (Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest) adtak ki citromsárga figyelmeztetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik