Belföld

Újratöltve: Zánka régen és most

zánka (új nemzedék központ, )
zánka (új nemzedék központ, )

Ha Zánka, akkor a régi nyári táborok és osztálykirándulások képei jutnak eszünkbe.Ma is Zánka a Balaton ifjúsági központja, csak újratöltve.

Zánka régen:

1968 őszétől kezdődött a Zánka és Balatonakali községek közötti Ság-puszta tereprendezése és az infrastruktúra kiépítése. Az úttörőváros hivatalos átadására, Kádár János jelenlétében, 1971. május 25-én, a Nemzetközi Gyermeknapon került sor. Ez volt Közép-Európa legnagyobb úttörőtábora-írja az nlcafe.hu.

A rendszerváltás idején, az állami tulajdonú „nemzeti gyermekintézmény” válságos időket élt át, végül állami tulajdonban maradt, és 1996. szeptember 1-jétől Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum, Oktatási és Üdültetési Közhasznú Társaságként folytatta tevékenységét.

Új nemzedék, új Zánka

Európa legnagyobb ifjúsági centruma, a Zánka – Új Nemzedék Központ mintegy 209 hektáros területen a Balaton felvidék természeti és történelmi értékekben gazdag festői környezetében fekszik, kedvelt turisztikai célpontok gyűrűjében, mint a Káli-medence, a Művészetek Völgye, Tihany, Badacsony.

Az Ifjúsági Centrum célközönsége igen széles: gyerekek, fiatalok, családok, szülők, nagyszülők; egyénileg és csoportosan egyaránt. Egyszóval mindenki, aki egy-két vidám hetet szeretne eltölteni a Balaton északi partján.

Zánka területi adottságainál fogva saját, hosszú balatoni partszakasszal rendelkezik, ahol nagyterületű, 12-13000 ember befogadására alkalmas strand és kikötő várja a strandolni, sportolni, hajózni, vitorlázni, pihenni vágyó vendégeit.

Augusztusra is van programajánlatunk! A Nagy Csobbanás: Családi Strandfesztivál 2013. Soha nem látott élettel telik meg három napra a zánkai strand! Augusztus 18-tól a családok vehetik birtokba az Új Nemzedék Központot. Az ingyenesen látogatható fesztiválon szabadtéri játékok, koncertek, sportprogramok váltják egymást.

A részletes program itt megtekinthető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik