Belföld

Remény sincs új sportmedencére Szegeden

Bár korábban voltak tervek felújításra, sőt új létesítményre is, az uszodakérdésben Szegeden nincs előrelépés – a jelenlegi helyzetben reménytelennek tűnik a beruházás.

Hosszú ideje köztudott: Szegeden uszoda-felújításra vagy új uszodára lenne szükség. Ezt a város aktív és sikeres vízisportélete, illetve a lakosság igénye is alátámasztja. Kétségtelen, hogy az uszodakérdés legérzékenyebben a város egyik élcsapatát, a kétszeres magyarkupa-győztes, többszörös bajnoki bronzérmes és közelmúltbeli Bajnokok Ligája-szereplései miatt Európa egyik legjobb vízilabda-egyesületének tekinthető A-Híd Szegedet érinti. Korábban, 2011 folyamán már születtek tervek és látványtervek akár egyetemi együttműködéssel épülő új uszodáról vagy uszodákról, ahogyan az újszegedi sportuszoda lehetséges felújításáról is -írja a SzegedMa.hu

Hosszú ideig nem okozott problémát az év felében sátor alá költöző újszegedi sportuszodában a hazai és nemzetközi vízilabda-mérkőzések megrendezése. Azután következett az ominózus 2012. február 26-i Partizan Beograd elleni BL-csoportmeccs garázda szerb drukkerekkel, továbbá a 2011-es West Balkán tragédia után zárt térben tartott rendezvényekre vonatkozóan szigorított katasztrófavédelmi előírások fokozott betartatása, s a sátras újszegedi sportuszoda egyszeriben alkalmatlanná vált nemzetközi, a LEN égisze alatt zajló sportesemények megtartására.

Szerencsére a társasági adókedvezmény (TAO) nyújtotta lehetőségek révén úgy tűnt, viszonylag gyorsan és hamar orvosolni lehet a problémát, s amíg ez megtörténik, a sikert sikerre halmozó vízilabdacsapat Hódmezővásárhelyre költözik. Azután eltelt a nyár, majd az egész vízilabdás szezon – és szemmel láthatóan nem történt semmi, míg a bajnokság véget értével az új igazolások kapcsán tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is elhangzott, hogy az uszoda felújítására vonatkozó beruházás egyelőre nem valósul meg. Az érintettek, vagyis az üzemeltető Sport és Fürdők Kft., az önkormányzat és a sportegyesület illetékeseit kérdeztük: mi történt?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik