Belföld

Majdnem félmilliárdot hozott a Nemzeti Összefogás

arviz(15)(210x140)(1).jpg (árvíz)
arviz(15)(210x140)(1).jpg (árvíz)

Civil szervezetek osztják szét az árvizi segélyvonalon összegyűlt pénzt.

Kapcsolódó cikkek

Több mint 466 millió forint gyűlt össze a júniusi árvíz károsultjainak megsegítésére létrehozott 1357-es Nemzeti Összefogás segélyvonalon és bankszámlán, amelyből kizárólag a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsban résztvevő öt karitatív szervezet humanitárius jellegű feladatait lehet finanszírozni – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális államtitkársága.

Eddig 147 millió forintot kapott meg a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Vöröskereszt. A következő napokban további 125 millió forint továbbítása várható.

Az adakozók a 2013-as árvíz okozta károk helyreállítására, valamint a bajbajutottak megsegítésére szánták a felajánlásukat, ezért minden adományt felhasználnak, így nem képződik belőle tartalékalap – áll a közleményben.

Az árvízi veszélyhelyzet kihirdetése után alakult meg a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács annak érdekében, hogy összehangolja a legnagyobb hazai karitatív szervezetek segítségnyújtását és az adományok célzott elosztását.

Az adományokat a karitatív szervezetek a védekezés során, valamint a helyreállításban való részvételük során felmerült kiadásaikra fordítják. A helyreállításban résztvevő szervezetek a munkát folyamatosan végzik és a jelzésük alapján ütemezetten utalják ki a még szét nem osztott adományokat – zárul a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik