Belföld

Megroggyant a kánikula

szelvihar(960x640)(1).jpg (vihar, )
szelvihar(960x640)(1).jpg (vihar, )

Tíz fokot csökkent a hőmérséklet, viharos szél és zivatarok várhatók. Fázni azért nem fogunk.

Kedden gomolyfelhős, napos időre van kilátás, a Tiszántúlon délelőtt még erősen felhős lesz az ég, zápor, zivatar is várható. Délután már csak északkeleten lehet csapadék, de ott heves zivatarok is előfordulnak felhőszakadással, jégesővel, viharos széllel – írja a met.hu.

Zivatartól függetlenül is többfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél, majd estére mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet csúcsértéke 26 – 30 fok között alakul, késő este 19 – 24 fokra számíthatunk.

Szerdán túlnyomóan, napos idő várható északon több, délen kevesebb gomolyfelhővel, csapadék nem lesz. Az északi szél időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között lesz.

Az erős, akár 70 km/órát is meghaladó széllökések miatt szinte az egész országra első fokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Citromsárga riasztás van érvényben az ország középső sávjában, a Sopron-Baja és a Miskolc-Nyíregyháza vonalak által határolt területen: az északnyugati szelet kísérő legerősebb széllökések 70-80 km/h között alakulnak.

A reggeli órákban a Tiszántúlon, délután főként északkeleten számíthatunk zivatarra. Egy-egy intenzívebb zivatarhoz viharos szélroham (70-90 km/h), illetve jégeső (1-2 cm körüli átmérővel) társulhat. Késő este megszűnnek a zivatarok és jelentősen mérséklődik a szél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik